Kunst & Design Kopen

ITEMS KOPEN OP KUNSTENDESIGNVEILING.NL

Registeren
Om te kunnen bieden op kunstendesignveiling.nl dient u zich te registreren. Dit is gratis. Als u zich geregistreerd heeft, dan kunt u  inloggen om een bod uit te brengen op aangeboden items of zelf een item plaatsen. Indien u een item wilt verkopen kunt u kiezen tussen een standaard (gratis) abonnement of een uitgebreid (betaald) abonnement. Het gaat hierbij om het Gratis Lidmaatschap en het Premium Lidmaatschap. Voordat u een bod uitbrengt dient u met een aantal zaken rekening te houden:

Een bod is bindend
Dit is een kunst en design veiling dus let op een bod is bindend. Dat betekent dus dat u een voorlopige koopovereenkomst aan gaat. Als uw bod het hoogste bod is bij het sluiten van de veiling, dan dient u het item dus af te nemen. Een kavel gaat altijd naar de hoogste bieder. Als kunstendesignveiling.nl vermoedt dat een bod niet serieus is, kunnen we een bod verwijderen. De tweede bieder wordt dan hoogste bieder.

Geen commissie
Als koper betaalt u geen opgeld. Het is ook voor de verkoper niet toegestaan om extra veilingkosten door te berekenen, anders dan reële verzend/transportkosten. Kunsttendesignveiling.nl heeft het recht om voor speciale veilingen van deze regel af te wijken. Dit zal dan altijd zeer duidelijk worden aangegeven. Houdt u rekening met de verzendkosten en voorwaarden. Deze worden in de veilingomschrijving vermeld en worden (indien van toepassing) bij de aankoopprijs opgeteld. De verzendkosten die de verkoper mag doorberekenen, moeten altijd de daadwerkelijke verzendkosten zijn.

Biedproces:
Als u biedt op een veiling en rekening hebt gehouden met bovenstaande regels, dan is het goed om te weten hoe het biedproces werkt:

Op kunstendesignveiling.nl biedt u volgens het principe van het “maximum bod”: u biedt een maximaal bedrag en de computer biedt voor u tot dit maximum, alleen als dat nodig is. Staat het bod op 10 euro en u biedt 50, dan wordt er 11 euro geboden en alleen als er een andere bieder mee gaat doen wordt uw bod automatisch verhoogd met het noodzakelijk bedrag om winnaar te blijven. Dit gebeurd steeds met 1 euro verhoging en zal nooit meer zijn dan uw maximum bod. Het item wordt alleen verkocht als het openingsbod dat de verkoper heeft ingesteld wordt behaald.

De verkoper heeft ook de mogelijk heid om een Koop Direct Prijs in te stellen. Mocht u als koper zo enthousiast zijn over een werk en niet de concurrentie strijd aan willen gaan dan kunt u het item direct kopen voor de opgegeven Koop Direct Prijs. De veiling zal dan sluiten en andere potentiële kopers kunnen niet meer bieden.

Winnend Bod
Als u een kavel hebt gewonnen dan ontvangt u direct na afloop van de veiling een email van kunstendesignveiling.nl ter bevestiging dat u de winnaar bent. U dient de aankoop rechtstreeks met de verkoper af te handelen. De verkoper zal in principe contact met u opnemen. Hierbij zijn de volgende zaken van belang:

– U ontvangt een email van de verkoper met het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten (en dus niet van kunstendesignveiling.nl).
– U dient binnen 7 dagen te betalen aan de verkoper.

Kunstendesignveiling.nl is niet verantwoordelijk voor het eventueel niet leveren door de verkoper. Kunstendesignveiling.nl zal wel optreden tegen de verkoper door deze van verdere deelname aan veilingen uit te sluiten als kunstendesignveiling.nl hier aanleiding toe ziet. Dit houdt echter wel in dat u zelf goed moet opletten of de verkoper betrouwbaar is. Kent u de verkoper niet, dan is natuurlijk de beste manier om het kunstwerk af te halen en bij overhandiging af te rekenen.

Betrouwbaarheid
Kunstendesignveiling.nl werkt met een beoordelingssysteem. Wij zijn van mening dat een verkoper altijd zijn verplichtingen na moet komen en zullen verkopers die dit niet doen dus uitlsuiten van verdere deelname aan kunstendesignveiling.nl. Om deze reden wordt wel het aantal verkochte items getoond zodat u kunt zien hoeveel transacties er door de verkoper al naar tevredenheid zijn gedaan. Verder verzoeken wij u om de verkoopafhandeling met de verkoper zo goed mogelijk te omschrijven zodat wij een goede indicatie kunnen geven van de betrouwbaarheid van de verkoper. U vindt de feedback score van de verkoper  op de itempagina.

Garantie
In principe heeft u bij alle aankopen 3 weken garantie op de echtheid, conditie en correctheid van de omschrijving. De verkoper kan hier zelf op positieve (langere garantie) of negatieve manier (geen garantie omdat de verkoper het werk niet kan garanderen) van afwijken. De verkoper moet dit dan echter duidelijk en omonstreden in de omschrijving van het item opnemen. De verzendkosten vallen standaard niet onder de garantie en zijn voor uw eigen risico.

Kijk voor overige regels en bepalingen in de Algemene Voorwaarden, die u op onze website kunt vinden.