Lidmaatschap

LIDMAATSCHAP KUNSTENDESIGNVEILING.NL

Registreren bij Kunstendesignveiling.nl is gratis. Daarnaast kunt u kiezen uit twee lidmaatschappen die het mogelijk maken om items te plaatsen op ons platform:

  • Particulier Lidmaatschap (standaard) – gratis
  • Zakelijk Lidmaatschap – €25 per jaar

Particulier Lidmaatschap

Het Particulier Lidmaatschap is geldig voor een jaar en stelt de gebruiker in staat om items aan te bieden ter veiling. Met het Particulier Lidmaatschap kunt u tot maximaal drie afbeeldingen aan het te veilen item toevoegen en beschikt u over een bezoekers teller.

Zakelijk Lidmaatschap

Het Zakelijk Lidmaatschap kost €25 voor een jaar en geeft u een aantal extra opties die uw item aantrekkelijker maken. Zo kunt u oneindig veel items aanbieden, heeft u de mogelijkheid om items uit te lichten, en worden uw items boven aan de zoek resultaten weer gegeven. Neem contact met ons op voor dit lidmaatschap.

Opgeld

Kunstendesignveiling.nl brengt voor de koper géén extra kosten in rekening. Er wordt dus geen opgeld in rekening gebracht.

Verzendkosten

Het staat de verkoper vrij om de verzendkosten (volgens geldende tarieven) en reële verpakkingskosten voor bijv. een koker bovenop het veilingbedrag in rekening te brengen. De verkoper dient dit wel in de omschrijving aan te geven. Veilingkosten of andere toeslagen etc mogen niet aan de koper worden doorberekend met uitzondering van eventuele af te dragen Volgrecht-gelden (zie onder) bij werken boven de 3.000 euro.

Veilingkosten

De veilingkosten op Kunstendesignveiling.nl bestaan uitsluitend uit een verkoopcommissie van 5% bij een succesvolle verkoop.
 Deze commissie is excl. 21 % BTW (welke aftrekbaar is voor zakelijke verkopers).

Als een verkoop uiteindelijk niet door gaat om geldende redenen dan kunt u dat doorgeven aan de veilingmeester op het moment dat u de factuur ontvangt. Deze kosten worden dan gecrediteerd.

Let op:
 Verzendkosten mogen worden doorberekend aan de koper. Echter, het is niet toegestaan verzendkosten (incl. verpakking) in rekening te brengen die veel hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten. De verkoop commissie of andere kosten/toeslagen zijn niet toegestaan om door te berekenen.